قالب وبلاگ

هاست لينوكس

مرجع راهنمای وبلاگ نویسان

سفارش طراحی اختصاصی قالب وب سايت و قالب وبلاگ

طراحي وب

شارژ ایرانسل

فال حافظ

 

صفحه اصلی

اخبار طب و تغذیه

مقالات

محصولات

 
  خلاقیتهای آشپزی و شیرینی پزی پاک ، بدون مواد شیمیایی و غیر طبیعی

منوی اصلی
لينکهاي سريع
صفحه نخست
ايميل ما
آرشيو مطالب
عناوین مطالب وبلاگ
محصولات سلامتی
موضوعات
خوردني‌هاي مجاز
خوردني‌هاي غير مجاز
آشپزخونه سالم
خواص خوراکی‌ها
دانستني‌هاي با نمك
شیرینی، شربت، مربا
درمان ساده بيماريها
نون و نونوايي تو خونه
آشپزي ابتكاري 1
آشپزي ابتكاري 2
غذای محلی و ملل
رايحه درماني
دمنوش
سس، سالاد
مزاج‌ها
ویتامین‌ها
من يار مهربانم

محصولات

آرشیو ماهانه
مرداد 1392
تیر 1392
خرداد 1392
اسفند 1391
بهمن 1391
دی 1391
آبان 1391
مهر 1391
شهریور 1391
مرداد 1391
اردیبهشت 1391
فروردین 1391
ادامه ی آرشیو ماهانه

لينک دوستان


آمار بازدید

تبلیغات





خورش هویج
خورش   هویج   

بی تردید غافلگیر می‌شین

مواد لازم :

گوشت گوسفند                                                             350 گرم                                 

هویج خلال شده                                                            5 عدد متوسط    

آلو بخارا آفتابی                                                              10 عدد     

پیاز خلال شده                                                              1 عدد متوسط                   

زرچوبه، فلفل قرمز، دارچین، هل ساییده، زعفران                 کمی

نمک دریا                                                                      کمی         

روغن کنجد یا زیتون                                                        6 قاشق      

  روش پخت:

ابتدا گوشت را با پیاز و زعفران مخلوط کرده و نیم ساعت می‌گذاریم بماند و سپس در دیگ سنگی یا مسی با 6 لیوان آب بار میگذاریم، بعد از جوش آمدن کف روی آن را گرفته با حرارت ملایم می‌گذاریم بپزد.در نیم ساعت آخر زمان پخت آلو و ادویه را اضافه میکنیم. هویج را با 3 قاشق روغن و 3 قاشق آب در تابه روی حرارت ملایم گذاشته در آن را می‌بندیم و می‌گذاریم تا پخته شده و به روغن بیفتد.

بعداز پخت هویج و نمک را به گوشت اضافه کرده میگذاریم به هم مزه پس بدهد .در صورت تمتیل 1 قاشق رب گوجه فرنگی تهیه شده در دیگ مسی میتوانید اضافه کنید اگر مایلید ترشی و یا شیرینی این خورش را بیشتر کنید از آب لیمو ترش تازه و پودر نبات، عسل  یا شیره انگور استفاده کنید.

نکته: عسل را وقتی کمی خنک شد اضافه کنید. شیره انگور غذارا کمی تیره می‌کند.                                  

مزاج غذا:

گوشت گوسفند: گرم و تر          هویج : گرم و خشک       آلو :  سرد و تر

 پیاز : زرچوبه فلفل قرمز دارچین هل نمک دریا روغن کنجد یا زیتون: گرم و خشک



:: موضوعات مرتبط: آشپزي ابتكاري 1

نوشته شده توسط عسل در پنجشنبه سی ام خرداد 1392 و ساعت 0:7

 


خورش کنگر کاملا گیاهی

خورش کنگر

مواد لازم :

گنگر                                              600 گرم

جعفری خرد شده                              150 گرم

نعناع خرد شده                                 150 گرم

پیاز خرد شده                                   1 عدد  

روغن زیتون                                      6 قاشق غذا خوری

 نمک دریا                                       کمی

آبغوره                                             1/3 پیمانه

زعفران                                            کمی

زرچوبه                                             کمی

فلفل سیاه  ساییده                             کمی

روش پخت:

کنگر را از تیغ  و سایر قسمتهای زاید پاک کرده و تمیز شسته و به قطعات 2 بند انگشت (4 سانتیمتری )بریده همراه با پیاز و جعفری و نعناع خرد شده و در تابه مسی ریخته و روغن و 2 و نیم پیمانه آب اضافه کرده و با حرارت ملایم میگذاریم بپزد . حدود 1 ساعت وقت برای پخت این خورش لازم است . ادویه و نمک و آبغوره را اضافه کرده  و ده دقیقه زمان میدهیم .

مزاج غذا  :

گنگر ،جعفری  ،نعناع ،پیاز، روغن زیتون ، نمک دریا ، زعفران  ، زرچوبه ،فلفل سیاه : گرم و خشک

آبغوره : سرد و خشک

مجموعا مزاج این غذا گرم است

                                                



:: موضوعات مرتبط: آشپزي ابتكاري 1

نوشته شده توسط عسل در دوشنبه بیست و هشتم فروردین 1391 و ساعت 4:8

 


خورش بادمجان

خورش  بادمجان  سفید

مواد لازم :

بادمجان سفید                                           4 عدد

گوشت گوسفند چرخ شده                           200 گرم

گوجه فرنگی خرد شده                                4عدد

فلفل دلمه خلال درشت                               2 عدد

پیاز رنده شده                                             2عدد

روغن زیتون ،کنجد یا حیوانی                         4 قاشق

فلفل سیاه و قرمز و زرچوبه                            کمی

جوز هندی پودر شده                                    کمی

پیاز خشک که خودتان تهیه کرده اید                 کمی (درصورت تمایل)                                   لیموترش تازه                                              3 عدد

نمک دریا                                                    1 ق چایخوری

روش پخت :

          ابتدا بادمجان که دم آنرا تمیز کرده ایم همراه با کلاهک شسته از درازا 2 نیم کرده و همراه با گوجه فرنگی و نیمی از پیاز و 1 لیوان آب در ظرفی مسی ریخته و روی حرارت ملایم میگذاریم .

          گوشت و بقیه پیاز را باکمی نمک مخلوط کرده و به شکل کوفته های ریزی درآورده کنار میگذاریم

کلاهک فلفل دلمه و دانه های آن را جدا کرده و به شکل خلال های درشت میبریم .

بعد از حدود یک ساعت ادویه را اضافه میکنیم وبعد از 10 دقیقه نک و روغن را هم داخل غذا ریخته و 5    دقیقه بعد خلال های فلفل را اضافه میکنیم وبعد از اینکه فلفل ها تغییر رنگ دادند حدود 2 دقیقه در حدی که فلفل کمی نرم شود مهلت داده و بعد شعله را خاموش میکنیم .

نکته :فلفل دلمه اگر مدت زیادی بعد از نرم شدن روی شعله بماند مزه  نسبتا تلخی پیدا میکند که شاید برای همه خوشایند نباشد . 

غذا را در خورش خوری مناسبی ریخته و چند قطره لیمو ترش تازه روی آن بچکانید تا از عطر و طعم فوق العاده آن لذت ببرید .

مزاج غذا :

گوشت گوسفندی :  گرم و تر               بادمجان ، سیر و پیاز :  گرم و خشک

ادویه،نمک و روغن  : گرم و خشک             گوجه فرنگی و لیموترش : سرد و تر

مجموعا این غذا معتدل است .



:: موضوعات مرتبط: آشپزي ابتكاري 1

نوشته شده توسط عسل در شنبه پنجم شهریور 1390 و ساعت 0:6

 


سوپ جو
  سوپ جو  

مواد لازم :

جو                                                   1 لیوان

عدس                                                نیم پیمانه

لوبیا چیتی                                           نیم پیمانه

نخود                                                  نیم پیمانه

گشنیز و شوید شسته و خرد شده             نیم کیلو

ریشه جوز ، فلفل  سیاه و قرمز                 کمی

زرچوبه ،دارچین و زنجبیل وحلبه                  کمی

پونه کوهی                                            مقدار لازم

پیاز خرد شده                                       یک عدد

سیر خرد شده                                      5 حبه

دوغ کشک تازه که خودتان ساییده اید          2 پیمانه

نمک دریا                                              کمی

روغن زیتون                                            یک سوم پیمانه

روش پخت :

        جو و نخود و لوبیا و عدس را پاک کرده شسته و با پیاز خرد شده داخل دیگ مسی  ریخته و روی شعله  میگذاریم و بعداز جوش آمدن شعله را کم میکنیم و بدون اینکه هم بزنیم میگذاریم حدود 3 ساعت بپزد .

          حالا  در صورت تمایل با گوشکوب برقی مقداری مواد داخل دیگ را له میکنیم و ادویه و سبزی را اضافه میکنیم و بعد از 20 دقیقه نمک و کمی پونه کوهی و نصف سیرهای  خرد شده را نیز اضافه میکنیم .

      بعد از 10 دقیقه شعله را خاموش کرده سوپ را در ظرف گود مناسبی کشیده و با دوغ کشک که با سیر  رنده شده و پونه کوهی مخلوط است تزیین میکنیم روغن زیتون و گردوی خرد شده نیز در تزیینات کمک شماست

نوش جان

مزاج غذا :

جو ،عدس و گشنیز : سرد         نخود ، گندم و شوید :  گرم

سایر مواد و ادویه و روغن :  گرم

به این ترتیب این سوپ نسبتا گرم است








:: موضوعات مرتبط: آشپزي ابتكاري 1

نوشته شده توسط عسل در پنجشنبه سوم شهریور 1390 و ساعت 8:24

 


سالاد فوري خوشمزه

 سالاد كلم با مزه اي  غافلگير كننده

حتما امتحان كنين

موادلازم :

كلم برگ                                        200 گرم

آبغوره  تازه و نجوشيده                       2/3 پيمانه

روغن زيتون                                     1/4 پيمانه

نعناع خشك                                   1 قاشق غذاخوري پر 

نمك دريا                                        كمي

فلفل سياه                                     كمي

روش تهيه :

كلم را با خرد كن كاملا خرد كنيد ، حلا ساير مواد رو به اون اضافه كرده مخلوط كرده و  روشو با پيازچه و تربچه تزيين كنين و  با غذا نوش جون كنين .

توجه كنين : اگه آبغوره تون جوشيده و با نمك هست ميزان كمتري استفاده كنين ولي من آبغوره رو نمي جوشونم و  رقيق و بدون نمك نگهداري مي كنم  به همين دليل ميزان بيشتري استفاده ميكنم .

مزاج غذا :

تقريباهمه مواد اين سالاد گرم  و خشك هستن  بنا بر اين با غذاهاي سرد و تر بسيار مناسبند .



:: موضوعات مرتبط: آشپزي ابتكاري 1

نوشته شده توسط عسل در جمعه دوازدهم فروردین 1390 و ساعت 23:55

 


آلو اسفناج (خورش)
خورش گياهي آلو اسفنــــاج

مواد لازم :

اسفناج با ساقه شسته و خرد شده                    750 گرم         

آلو بخارا                                                       15 تا 20 عدد

گردو خرد شده (نه پودر )                                  نيم ليوان

پيازخرد شده                                                 1 عدد

روغن زيتون يا كنجد                                          6 قاشق

نمك كامل دريا                                                نصف قاشق چايخوري

شيره انگور يا عسل                                          كمي

ليمو ترش تازه                                                 1 عدد

زرچوبه ،زعفران،دارچين،فلفل سياه و قرمز               دلخواه

روش پخت:

آلو رو شسته و باكمي آب ولرم خيس ميكنيم .حالا پياز رو با اسفناج خرد شده داخل ديگ مسي يا ديزي سنگي يا ظرف چدني اصل قرار داده با 2 ليوان آب روي حرارت ميذاريم گردو رو اضافه كرده و ميذاريم با حرارت ملايم حدود45دقيقه تا 1 ساعت بپزه .و بعد ْو و ادويه رو اضافه ميكنيم و بعد 10 دقيقه نمك و روغن رو هم اضافه كرده و مزه غذا رو مي چشيم مزه ترش و شيريني داره كه اگه شيرين تر ميخواين عسل يا شيره انگور و اگه ترش تر ميخواين آب ليموترش اضافه كنين و لذت ببرين .تنظيم ترشي و شيريني آخرين مرحله است  

نوش جون

مزاج غذا :

اسفناج :سرد و تر    آلو بخارا :سرد و تر      پياز و ادويه : گرم و خشك

مجموعا اين غذا سرد و تر هست



:: موضوعات مرتبط: آشپزي ابتكاري 1

نوشته شده توسط عسل در یکشنبه بیست و هشتم آذر 1389 و ساعت 5:52

 


حليم بادمجان كبابي
حليم      بادمجان     كبابي 

مواد لازم:

بادمجان كباب شده با پوست                  6 عدد
پیاز خرد شده                                     1 عدد                                            
سیر خرد شده                                    1 بوته
كشك گوسفندي ساییده                       1 پيمانه
مغز گردوی خرد شده                            6 قاشق غذاخوری

سيب زميني آب پز نگيني خرد شده           2 عدد متوسط

روغن زيتون يا كنجد                               6 قاشق

نعنا خشك                                          1/5 قاشق

نمك دريا                                             كمي

زردچوبه و فلفل                                     به مقدار لازم


طرز تهیه:
بادمجان‌ ها را روی شعله، كباب می كنیم و بعد پوست ميكنيم.
سیر و  پیاز  رو به بادمجان‌ های كبابی اضافه می‌ كنیم.
یك لیوان آب روی مواد می ریزیم و با حرارت خيلي ملایم می ‌گذاریم بپزه.
  حدود 45 تا 60 دقيقه بعد كه بادمجان‌ ها  پخت، ادويه و سيب زميني رو اضافه كرده و مغز گردوی خرد شده را به آن اضافه می ‌كنیم.
كشك رو اگه غليظه  رقیق كرده و با نعنا روی بادمجان ‌ها می‌ ریزیم.
بادمجان‌ ها را هم می ‌زنیم و با پشت قاشق له می ‌كنیم ، روغن و نمك رو اضافه كرده .
15 دقيقه بعد ، كشك و بادمجان آماده است.
آن‌ را با مغز گردو و كشك غليظ و زعفرون تزئین می ‌كنیم و در ظرف مناسبي مي كشيم .

نوش جون

مزاح غذا :

بادمجان: گرم و خشك                       سير و پياز : گرم و خشك

گردو و نعناع: گرم و خشك                  روغن كنجد و زيتون : گرم و خشك

كشك گوسفندي :سرد و خشك           سيب زميني : سرد و تر

مجموعا اين غذا بيشتر رو به گرمي هست .





:: موضوعات مرتبط: آشپزي ابتكاري 1

نوشته شده توسط عسل در سه شنبه ششم مهر 1389 و ساعت 9:12

 


تاس كباب
   تاس     كباب   

مواد لازم :

گوشت گوسفندي خرد شده به قطعات 2 بند انگشت       350 گرم

سيب زميني 4 قاچ شده پوست كنده                          2عدد

پياز  پوست كنده 2 نيم شده  بزرگ                             4 عدد   

هويج ايراني (زردك) تميزو حلقه شده                           3 عدد

آبغوره                                                                 1/3 پيمانه

روغن كنجد يا زيتون                                                 4-5 قاشق

زعفرون -زرچوبه - نمك دريا- فلفل قرمز و سياه                 كمي

آب چشمه                                                            4-5 ليوان 

روش پخت :

گوشت رو با يه دونه پياز رنده شده  و كمي زعفرون و قلقل توي ظرف مسي يا ديزي سنگي  نيم ساعت ميذاريم بمونه بيات بشه و بعد اونو  با3 ليوان آب بار ميذاريم .وقتي جوش اومد كف اونو مي گيريم حالا اول پياز ها رو و بعد هويج هارو لايه لايه روي گوشت مي چينيم و ميزاريم به جوش بياد بعد حرارت رو خيلي كم كرده حدود 3 تا 2/5 ساعت زمان ميديم تا بپزه . حالا ادويه رو باسيب زميني و (روغن كنجد ) اضافه كرده و وقتي سيب زميني ها هم پخت نمك و ادويه و آبغوره رو داخل خوراك ريخته و 10 دقيقه بعد شعله رو خاموش ميكنيم.اگه  روغن زيتون داريم آخر سر اضافه كرده و غذا رو در ظرف مناسب نسبتا" گودي كشيده و سر سفره مي بريم .  

نوش جون   

مزاج غذا :

گوشت گوسفند : گرم و تر            پياز و هويج : گرم و خشك

سيب زميني : سرد                      آبغوره : سرد و خشك

روغن ريتون و كنجد : گرم و خشك

مجموعا مزاج اين غذا گرم است .                                           



:: موضوعات مرتبط: آشپزي ابتكاري 1

نوشته شده توسط عسل در شنبه سوم مهر 1389 و ساعت 3:2

 


يه غذاي گياهي خوشمزه و مقوي با گندم
    بلغــــــور پلو     ( كته بلغور )    


قديمي ها به جاي برنج ، گندم رو بلغور و كته ميكردن . منم با ذوق خودم با مواد مختلف اونو ميپزم شما هم دست بكار شين

مواد لازم:

بلغور گندم                                      3 پيمانه 

پياز خرد شده                                  1 عدد

لپه باقلا پخته شده                            1/5 پيمانه

شويد خشك                                    3 قاشق

روغن كنجد يا زيتون                             6 قاشق

نمك دريا و فلفل                                 كمي

آب چشمه                                        به مقدار لازم

روش پخت :

     پياز رو باكمي روغن و كمي آب روي حرارت ملايم ميذاريم .بلغور گندم رو الك ميكنيم و آردش رو جدا كرده بلغورش رو روي حرارت كمي تفت ميديم و به پياز اضافه كرده و3  پيمانه آب و روغن و ادويه رو اضافه كرده و ميذاريم مثل كته بپزه .

بعد از نيم ساعت باقلاي پخته و شويد خشك رو هم اضافه كرده و مخلوط كرده هر وقت احساس كردين پخته اونو دم كرده و بعد ميل ميكنيم .

توجه :پيشنهاد ميكنم اين كته بلغور رو با همين روش اما به جاي شويد باقلا ،با مواد ديگه اي مثل :سيب زميني ،لوبيا قرمز ،لوبيا چشم بلبلي ،عدس ،ماش،سيب زميني ،كلم برگ ،رشته پلويي ،گوشت چرخ شده و قلقلي و... بپزين و لذت ببرين.

مزاج غذا :

مزاج گندم : گرم و خشك      باقلا : سرد و...     شويد: گرم 

مجموعا غذاي نسبتا گرم محسوب ميشه .

                                     



:: موضوعات مرتبط: آشپزي ابتكاري 1

نوشته شده توسط عسل در شنبه بیست و هفتم شهریور 1389 و ساعت 0:33

 


خوراك. لوبيا چيتي
               خوراك      لوبيا    چيتي       

مواد لازم:

لوبيا چيتي                                                           1/5 ليوان

گندم                                                                  0/5 ليوان

سيب زميني  متوسط نگيني خرد شده                         2 عدد

پياز خرد شده                                                       1عدد

ادويه:زرچوبه، زنجبيل ،فلفل سياه و قرمز                       كمي

آبغوره                                                                 2 قاشق  

ليموي تازه (آبگرفته شده )                                       دلخواه                

نمك دريا                                                             كمي

گلپر ساييده                                                        دلخواه

روغن زيتون                                                          دلخواه

روش پخت :

 لوبيا و گندم رو كه تميز و شسته و چند ساعت خيس كرديم رو توي يه ديگ مسي با 6 ليوان آب چشمه بار ميذاريم وقتي جوش اومد كف اونو مي گيريم پياز رو هم اضافه كرده و مي ذاريم با حرارت ملايم بجوشه .بعد از 2/5 3-ساعت ادويه و سيب زميني رو اضافه كرده نيم ساعت بعد نمك و آبغوره رو اضافه كرده و براي لعاب بيشتر سيب زميني هارو با پشت قاشق له ميكنيم .كحالا نمك رو هم اضافه كروه بعد از 10 دقيقه شعله رو خاموش كرده و روغن زيتون رو هم روي غذا داده در ظرف مناسبي كشيده سر سفره ميبريم و با آب ليموي تازه و گلپر ميل ميكنيم .

نوش جون 

مزاج غذا : 

لوبيا ، پياز ،گندم و روغن زيتون و ادويه ها ي اين غذا : گرم و خشك

سيب زميني : سرد و تر            آبغوره و آبليمو : سرد 

مزاج اين غذا مجموعا متعادل ميشه




:: موضوعات مرتبط: آشپزي ابتكاري 1

نوشته شده توسط عسل در چهارشنبه دهم شهریور 1389 و ساعت 6:55

 


پلو ي خوشمزه زرشك پلو

امروز روش پخت پلوي سالم و مفيد رو واستون ميذارم

 زرشــك  پلــــــــــــو   

  

مواد لازم :

برنج  مرغوب ايراني                 3 پيمانه

روغن زيتون                           3 -4 ق

نمك كامل دريا                      1 قاشق صاف

زرشك شسته  شده              2 قاشق

زعفرون سائيده                     كمي

سياه دونه                           كمي

  آب چشمه                         به مقدار لازم 

سبوس دوم برنج                     1 ق 

ديگ مسي                            كوچك

روش پخت: 

  4پيمانه آب رو داخل ظرف مسي ريخته روي شعله ميذاريم .برنج رو تميز شسته با 1 قاشق نمك به آب جوش اضافه ميكنيم ،كف روي اونو ميگيريم و با حرارت ملايم ميذاريم بپزه . تو اين فاضله سبوس برنج رو دم كرده  صاف كرده و آب صاف اونو به برنج اضافه مي كنيم و وقتي آبش كشيده شد اونو دم ميكنيم  .در انتهاي دم برنج  روغن رو بون اينكه حرارت بديم روي برنج ميريزيم .زعفرون رو در ظرف چيني دم كرده با كمي برنج مخلوط كرده ،زرشك رو هم كه مرطوبه با كمي برنج داغ مخلوط ميكنيم و ميذاريم نرم بشه .كديس مناسبي انتخاب كرده برنج رو كشيده روي اون با رديفهاي زرشك و زعفرون تزيين كرده روي قسمتهاي سفيد برنج كمي سياه دونه مي پاشيم .

نكته: 

پخت غذا در ظرف مسي مانع كم خوني ميشه و مارو از خوردن قرص آهن خطرناك بي نياز ميكنه .

نمك كامل دريا حاوي انواع املاح معدني و يد طبيعي مورد نياز بدن هست .

سبوس برنج ويتامين ب از دست رفته در برنجهاي سفيد شده رو جبران ميكنه .

با آبكش نكردن برنج مواد مغذي برنج محفوظ ميمونه .

آب لوله كشي حاوي كلر (همان وايتكس)و فلورايد است ببينين كه خوردن هر روزه كمي وايتكس چه بلايي سر بدن مو پوست و...مياره !!! با آب چشمه اين بيماريها وجود نداره .

مزاج غذا :   برنج: سرد   زعفرون و سياه دونه: گرم 

طبع اين غذا تقريبا سرده و با يه خورش گرم متعادل ميشه

نوش جون




                         



:: موضوعات مرتبط: آشپزي ابتكاري 1

نوشته شده توسط عسل در پنجشنبه بیست و یکم مرداد 1389 و ساعت 22:7

 


قيمه بادمجون مجلسي
   خورش   قيمه    بادمجون   

مواد لازم :

بادمجان سبز قلمي پوست گرفته                      1 كيلو 

گوشت گوسفندي                                         1 كيلو

لپه خيس شده                                            1/5پيمانه

پيازخرد شده                                               1 عدد بزرگ

ليموعماني                                                  3عدد

روغن كنجد                                                 1 قاشق

نمك دريا                                                    كمي

زرچوبه زعفران                                             كمي

دارچين جوز هندي ساييده                              كمي          

آبغوره                                                      1/2 پيمانه

طرز تهيه:

گوشت رو به قطعات مناسب 4-5 سانتي خرد كرده غدد و خون را جدا كرده كاملا شسته و با پياز و زعفرون مخلوط كرده 15 دقيقه مي ذاريم مزه دار بشه .و بعد با 4 ليوان آب سرد تو ظرف مسي يا سنگي روي حرارت ملايم مي ذاريم .وقتي جوش اومد كف اونو مي گيريم و زرچوبه و ليمو رو هم اضافه ميكنيم.

توجه : اگه خورش خوشمزه اي ميخواين گوشتتون رو كاملا چرب انتخاب كنين .در اين صورت نيازي به استفاده از روغن ديگه اي توي خورش نيست .

هر بادمجان رو به 2 قطعه برش داده نيم ساعت در مقداري آب نمك قرار ميديم .لپه رو جدا بار گذاشته و ميپزيم 

بادمجانها رو شسته و كمي فشار داده و با دستمال تميزي آب اضافي رو گرفته داخل تابه چيده 1/3 پيمانه آب همراه روغن روي حرارت خيلي ملايم ميذاريم بپزه. بعد از 3 ساعت لپه پخته و بعد بادمجان رو به گوشت اضافه ميكنيم . بعد از يه ربع هم نمك دارچين وجوز هندي روبا 1/2 پيمانه آبغوره اضافه ميكنيم  و ميذاريم كاملا  جا بيفته .اگه آب خورشتون كم شد حتما از آب جوش استفاده كنين . 

اين خورش عطر و طعم فوق العاده اي داره .

نوش جون

مزاج :  بادمجان :گرم و خشك   لپه : گرم و خشك   گوشت گوسفند : گرم و تر

ليمو عماني : سرد و خشك  ادويه ها : گرم  برنج : سرد و خشك

مجموعا مزاج اين غذا  مايل به گرمي است .




:: موضوعات مرتبط: آشپزي ابتكاري 1

نوشته شده توسط عسل در چهارشنبه سیزدهم مرداد 1389 و ساعت 7:9

 


خوشمزه ترين خورش كرفسي كه خوردين!...

خورش كرفس

 http://isfmalmo.se/fa/images/stories/mat/karafs.jpg

 

مواد لازم

روغن كنجد يا زيتون------------------------------ 100 گرم

پیازخرد شده-------------------------------------- 1 عدد (150 گرم)

گوشت گوسفند------------------------------------ 350 گرم  زردچوبه-------------------------------------------- 1 قاشق چایخوری  فلفل----------------------------------------------- 2/1 قاشق چایخوری  آب--------------------------------------------------- 4 ليوان  

کرفس پاک کرده------------------------------------- 450 گرم

نعناع خشك-----------------------------------------3 ق

جعفری خرد شده------------------------------------150 گرم

برگ کرفس خرد شده--------------------------------100 گرم

نمک دريا---------------------------------------------1 قاشق چایخوری  آبغوره------------------------------------------------- نيم پیمانه

طرز تهیه :

1.يه قابلمه مناسب مثلا ديزي سنگي يا قلفت مسي انتخاب كنين  

.2 گوشت را به قطعات متوسط برش داده و با پیاز 30 دقیقه تو ظرف ريخته درشو بسته جاي خنك بماند تا مزه دار شود 
.3
ظرف رو روي شعله ملايم گذاشته آب را افزوده به محض جوش امدن كف اونو مي گيريم
.4
زردچوبه و فلفل را اضافه کنید5. 5/2 ساعت حرارت دهید
.6
کرفس را شسته و به قطعات بزرگ اريبي برش دهید
.7
سبزی را شسته، آبکش کرده و ريز خرد کنید
.8
کرفس و سبزی را به بقیه مواد اضافه کنیدو وقتي مطمئن شدين پخته  
.9
 ده دقيقه آخر  نمک دريا  اضافه کنید
.10
آبغوره را اضافه کنید
.11
اجازه دهید خورشت بجوشد تا به خوبی جا بیفتد.

12.بعد از خاموش كردن غذا روغن زيتون رو اضافه كرده در ظرف مناسبي كسيده و نوش جون كنين . 

 

مزاج غذا :        كرفس :گرم و خشك        نعناع و جعفري :گرم و خشك    گوشت گوسفند : گرم و تر      آبغوره  : سرد و خشك

مجموعا اين غذا گرمه و لي با ادويه و برنج غذاي متعادلي ميشود

نكته :

 - اگه واسه دنبه ناز نمي كنين و قدرش رو مي دونين به جاي روغن؛ كلا چند تكه دنبه توي خورش بندازين تا خودش روغن بندازه اينطوري خورش نيازي به روغن مجدد نداره  .

به جاي نمك هاي يد دار حتما نمك دريا استفاده كنين چرا؟؟ واسه جواب به سي دي هاي مصاحبه پزشك محقق و پژوهشگر جناب دكتر روازاده مراجعه كنين  .مطمئن هستم بعد از شنيدن مباحث علمي ايشون كه از راديو سراسري هم پخش شده خودتون دنبال نمك دريا ميگردين .

- راستي يه راهنمايي : نمك دريا رو تو بعضي عطاريها مي تونين پيدا كنين  

برخي خواص كرفس :

منبعی از ویتامین c

کرفس منبعی غنی از ویتامین c می‌باشد که از سیستم ایمنی حمایت

:: موضوعات مرتبط: آشپزي ابتكاري 1

نوشته شده توسط عسل در دوشنبه دهم خرداد 1389 و ساعت 2:34

 

ادامه مطلب


ماكاروني ايروني
  ماكاروني ايروني (سالاد رشته)

تقديم  به اونايي كه تصميم گرفتن ديگه ماكاروني نخورن و عزيزاني كه مدتهاست ماكاروني نمي خورن به دليل مضراتي كه واسه سلامتي شون داره 

مواد لازم:

رشته پلويي سنتي                                     4 پيمانه

گوشت گوسفندي چرخ شده                          250 گرم

برنج ايراني                                                1 پيمانه

فلفل سبز دلمه متوسط                                 2 عدد

پياز بزرگ  رنده شده                                     1عدد

نمك دريا                                                    كمي

فلفل قرمز و سياه                                         كمي

زرچوبه و زعفران                                            كمي

روغن كنجد                                                  نيم پيمانه  

آبغوره  یک سوم پیمانه یا پودر گوجه فرنگی            2 قاشق

روش پخت : 

رشته ها رو داخل فر یا توستر ویا تابه  برشته کنید تا رنگ آن کمی برگردد.   

گوشت رو با پياز و نمك و فلفل و زرچوبه و زعفرون مخلوط و ورز داده نيم ساعت بمونه .بعد با روغن كنجد و آبغوره مي ذاريم آروم توي تابه مسي بپزه .

8 ليوان آب رو  تو ديگ مسي جوش آورده ، 2 ق نمك  و 1 ق زرچوبه اضافه كرده ،رشته ها رو اضافه مي كنيم و مي ذاريم یه جوش کوچولو بخوره تا کمی نرم بشه   و آبكش مي كنيم. برنج رو هم جدا گانه آبكش مي كنيم  فلفل دلمه رو خرد كرده داخل گوشت مي ريزيم و مي ذاريم كمي بپزه تا فقط رنگ اون عوض بشه

توجه : فلفل دلمه اگه زياد بپزه مزه اش به تلخي ميزنه . كمي روغن و اگه خواستين كمي نون ته ديگ گذاشته حالا ماكاروني و برنج رو لايه لايه تو ديگ ريخته و روش مايه گوشت رو ريخته دم مي كنيم  بعد از پخت با سبزي جات تازه و حلقه هاي خيار شور تزيين مي كنيم .

نوش جون . . .

  مزاج غذا :

گوشت گوسفند : گرم و تر      رشته : گرم و تر       فلفل سبز : گرم و خشك     برنج  : سرد و خشك  

مجموعا اين غذا گرم است .             



:: موضوعات مرتبط: آشپزي ابتكاري 1، آشپزي ابتكاري 2

نوشته شده توسط عسل در شنبه بیست و هشتم فروردین 1389 و ساعت 8:29

 


كوفته گياهي

دوستاي خوبم ديروز يه كوفته با امكانات موجود و سليقه خودم پختم

به درخواست عزيز ترين دوستم اونو تو اين صفحه ميذارم .

مواد لازم :

برنج (از 4ساعت قبل خيس كرده)    1 پيمانه

لپه تبريز ( "      "   خيس كرده  )     1 پيمانه

پياز درشت                                 2 عدد

مرزه خشك                                 2 ق

سبزي معطر خشك                       1 ق

پيازچه ريز حلقه شده                     10 بوته  

روغن كنجد                                  6 ق

آلو بخارا شسته وكمي خيس خورده   10 عدد

زرشك شسته شده                         2 ق

مغز گردوي تازه                             4 ق

نمك فلفل سياه قرمز زرچوبه             كمي

سماق                                       1/5 ق

آب جوش                                    5ليوان                                         

روش پخت :

 آب برنج و لپه رو خالي كنين طوري كه اصلا آب نداشته باشه برنج رو با 1-2-3 چرخ كنين نرم  و دونه بشه اما آرد نشه . لپه رو هم 1-2-3 كنين حالا پياز رو طوري زنده كنين كه آب نندازه .اندازه 1/4 پياز رو توي قابلمه لعابي يا مسي با 6 قاشق روغن كنجد و 1قاشق آب روي حرارت ملايم ميذاريم تا نرم بشه .

بقيه پياز + 1 ق زرشك+ نمك + ادويه + مرزه + سبزي معطر  + 1/2پيازچه مخلوط مي كنيم و خوب ورز مي ديم .

به قابلمه پياز كمي نمك و ادويه :زرچوبه فلفل سياه و قرمز و سماق رو اضافه كرده يه هم زده و آب جوش رو مي ريزيم  و قابلمه رو به حال جوش نگه مي داريم .از مايه كوفته قد يه نارنگي برداشته ،گلوله كرده وسطش رو سوراخ كرده ،مغز گردو ،زرشك و آلو مي زاريم و كاملا گردش ميكنيم وآروم تو قابلمه در حال جوش رها مي كنيم 

و دونه دونه كوفته هارو در حال كه آب مي جوشه تو قابلمه رها مي كنيم  لازم نيست در قابلمه رو بزاريم اما بايد با شعله ملايم به حال جوش باشه حدود 1 ساعت مي زاريم  باقي زرشك و پياز چه رو اضافه كرده حدود 5 دقيقه بعد كوفته شما آماده خوردنه.       نوش جون

اين مقدار مواد حدود 10 تا كوفته به شما ميده و سس خوشمزه اي هم داره نسبت مواد رو تغيير بدين تا مقدار كمتر يا بيشتري داشته باشين .

مزاج غذا :

برنج :سرد و خشك     لپه:گرم و خشك     گردو- پياز-مرزه- پيازچه : گرم و خشك        

روغن كنجد :گرم و تر     آلو :سرد و نر    زرشك- سماق:سرد و خشك          

نمك فلفل سياه قرمز زرچوبه : گرم و خشك 

مزاج اين غذا مجموعا معتدل است .        



:: موضوعات مرتبط: آشپزي ابتكاري 1

نوشته شده توسط عسل در دوشنبه بیست و هشتم دی 1388 و ساعت 1:19

 


خورش كدو بوقلمون

خورش كدو  بوقلمون

 

مواد لازم :

گوشت بوقلمون بدون استخوان                300 گرم

كدو سبز متوسط با پوست                      3 عدد

غوره                                                1/2 پيمانه 

فلفل دلمه اي قرمز خشك و پودر شده       1 ق 

شويد خشك                                       1ق

پياز خلال شده                                    1عدد

سير خرد شده                                    3 حبه

روغن زيتون يا كنجد                               6 ق

زعفران                                              كمي

زرچوبه  فلفل زنجبيل  زيره سياه نمك          كمي 

كره محلي                                          1 ق

          

طرز تهيه :

گوشت بوقلمون رو كه تميز شستين با پياز و زعفران و فلفل و2 ق روغن زيتون مخلوط كرده در ظرف در بسته  و توي يخچال نيم ساعت ميذاريم مزه دار بشه .

حالا گوشت رو توي قابلمه لعابي ،مسي ،چدني يا هر ظرف سالم ديگه اي كه با غذا واكنش نشون نده يا اثر منفي رو سلامت غذا نذاره ريخته با 2 پيمانه آب  روي حرارت ملايم ميذاريم بعد از 1 ساعت كدو رو از عرض برش زده روي خورش ميچينيم و ساير ادويه و شويد خشك و غوره و سير و پودر فلفل دلمه رو به غذا اضافه كرده و ميذاريم كدو هم بپزه و  آب خورش اندازه بشه .

حالا  روي اون كمي نمك و كره محلي اضافه كرده اگه مزه ترشتر دوست داريم قدري آبغوره اضافه كرده ميذاريم يه جوش بزنه وخورش رو كه عطر فوق العاده اي داره تو ظرف مناسبي كشيده نوش جون ميكنيم 

نكته :

استاد جمشيد خدادادي (مبتكر طب قرآني )خوردن بوقلمون رو به بيمارهاي ام اس (ms) توصيه كردن

چون گوشت بوقلمون فوق العاده گرمه همينطور ادويه هاي اين غذا ،

اما كدو و غوره و برنج سرده

مزاج غذا :

گوشت بوقلمون :گرم و تر         كدو سبز :سرد و تر          غوره :سرد و خشك

فلفل دلمه اي :گرم و  خشك            شويد :گرم و خشك

پياز-سير: گرم و خشك     زعفران-زرچوبه- فلفل-زنجبيل-زيره سياه: گرم و خشك         

 مجموعااين غذا گرمه                                                      نوش جونتون



:: موضوعات مرتبط: آشپزي ابتكاري 1

نوشته شده توسط عسل در شنبه دهم مرداد 1388 و ساعت 11:41

 


ميخواي خودت کالباس بپزی ..؟ . .!...


یه سورپرایز

شمایی که غذاها و محصولات کارخونه ای رو کنار گذاشتی

شما که غذای ممنوعه  نمیخوری

شمایی که نمیخوای با خوردن کالباس خوابهای پرشان و وحشتناک ببینی

وشما که دلت واسه خوردن یه برش کالباس لک زده ولی  نمیخوری چون میدونی ....

شما که میدونی که پوست گاو و گوشت صورت گاو و....تمام امعا واحشائ مرغ 

بعلاوه انواع افزودنی ها ، رنگها، نگهدارنده ها ، ترکیبات سدیم و....شده کالباس


دستور یه کالباس  فوق العاده خوشمزه که سالها دنبالش گشتم  و ...بلآخره ... ، تمرین کردم ، پختم و حالا میذارم واستون تو وبلاگ تا بخورین و لذت ببرین

ضمنا" مژده بدم که دستور انواع کالباس رو تو پستای بعد واستون مینویسم .

 

کالباس مغز پسته ای با گوشت قرمز

  

کالباس









مواد لازم :

گوشت گوسفند بدون چربی کاملا" نرم  چرخ شده                   نیم کیلو

سیر رنده شده                                                               2 حبه

آویشن شیرازی پودر شده                                                1 قاشق چایخوری 

جوز هندی تازه و نرم آسیاب شده                                     ½  "       "

مغز پسته خلال  یا نیمکوب                                             ½ پیمانه                                            

نمک                                                                         1   قاشق چایخوری

 

روش تهیه :


     گوشت کاملا" چرخ شده رو با سیر و آویشن و جوز هندی و نمک کاملا" مخلوط می کنین تا یکدست بشه

حالا مغز پسته رو اضافه کنین ودوباره کاملا" مخلوط کنین 

یه پلاستیک فریزر رو تخته گوشت پهن کنین و مخلوط گوشت رو روی اون به شکل لوله ای با قطر 10 تا 12 سانت یا هر قطری که دوست دارین در بیارین سعی کنین با دست شکل اونو مرتب و صاف کنین حالاگوشت رو مثل شکلات تو همون  پلاستیک فریزر بپیچین

      سر پلاستیک فریزر دیگه ای رو باز کنین و به آرامی گوشت که دورش پلاستیک پیچیده داخل کیسه بذارین هوای داخل کیسه رو خارج کنین وسر اونو محکم گره بزنین طوری که در هیچ شرایطی توش آب نفوذ نکنه  وباز اونو توی یه کیسه فریزر دیگه بذارین و هواشو خارج کرده ودوباره گره بزنین  خلاصه خوب عا یق کاری کنین 

      یه قابلمه آب جوش آماده کنین بدون اینکه شکل کالباس بهم بخوره آرام برمیدارین و همونطور بسته بندی شده آرام تو  آب جوش میذارین ودر قابلمه رو گذاشته 45 تا 60 دقیقه با حرارت کم بجوشه

بسته روخارج میکنین خنک که شد تو یخچال میذارین و بعد برش زده نوش جون کنین اگه خوشتون اومد به عاشقای کالباس توصیه کنین و....

توجه :ميتونين يه كيسه پارچه اي نخي به طول 20 و عرض8 سانتيمتربدوزين و دو سر اونو به جاي دوختن مثل ليفن شلوار دوخته و بند نخي رد كنين بعد يه سر اونو محكم بسته و از سر ديگه گوشت رو وارد كرئه و كاملا فشار ميديم تا گوشت بهم چسبيده و استوانه پري به شكل كالباس بشه و تا سر اونو پر كرده و سر اونو محكم ببنديم و اون كيسه رو تو آبجوش ميندازيم .

مزاج غذا :


گوشت گوسفند :گرم و تر      سیر :گرم و خشك      

آویشن شیرازی-جوز هندی  : گرم و خشك       پسته :گرم و خشك                                          

نمک : گرم و خشك

مزاج اين غذا گرمه و بهتره با كاهو و نظاير اون معتدلش كرد .   

 

 



:: موضوعات مرتبط: خوردني‌هاي مجاز، آشپزي ابتكاري 1

نوشته شده توسط عسل در دوشنبه بیست و هشتم اردیبهشت 1388 و ساعت 4:3

 


خورش کرفس بدون گوشت

خورش کرفس بدون گوشت کاملا" گیاهی

مواد لازم :

ساقه ترد کرفس                                 4 شاخه

قارچ                                                 200 گرم

پیاز متوسط خرد شده                          1 عدد

نعناع خشک                                      2 قاشق

جعفری خرد شده                                5 قاشق

روغن زیتون یا کنجد                             نیم پیمانه

آبغوره                                               1/3 پیمانه

فلفل زرچوبه زعفران نمک                     کمی

روش تهیه :

پیاز رو با قارچ (که 2 یا 3 تکه برش زدین ) و کمی زعفران و 2 قاشق روغن زیتون نیم ساعت می زاریم بمونه

ساقه شسته کرفس رو به صورت اریب و طول 3 تا 4 سانت روی تخته خرد میکنیم . و در قابلمه  مسی یا ظرف لعابی یا دیزی سنگی یا چدن (بدون پوشش تفلون ) میریزیم و قارچ رو هم اضافه کرده با 2 لیوان آب میذاریم به مدت 1 ساعت با حرارت ملایم  بپزه .

حالا  روغن ، ادویه و نمک و نعناع و جعفری و آبغوره رو  اضافه کرده 20 دقیقه بذارین جا بیفته .

اگه آب خورش زیاد بود صبر میکنین تا اندازه شه .این خورش معطر و خوش مزه و کم زحمت رو بخورین و لذت ببرین .مطمئنم اگه بخورین خیلی خوشتون میاد .

نوش جون

نكته مهم :به توصيه عزيزي اگه قارچ طبيعي بهاري كه بعد از رعد و برق در مياد رو ميشناسين به جاي قارچهاي پرورشي استفاده كنين .

ضمنا"  غده هاي كوهي دمبل  هم كه در بعضي استانها مثل شيراز شناخته شده است هم جايگزين مناسبي براي قارچه و مزه قارچ هم ميده

  مزاج غذا :

 کرفس:گرم و خشك           قارچ: سرد و تر   آبغوره :سرد و خشك

  پیاز -نعناع - جعفری -کنجد :گرم و خشك     ادويه:گرم و خشك

مجموعا مزاج غذا معتدل          


                                           



:: موضوعات مرتبط: آشپزي ابتكاري 1

نوشته شده توسط عسل در چهارشنبه دوم اردیبهشت 1388 و ساعت 9:32

 


قیمه


خورش  سیب و هویج


مواد لازم:

گوشت چرخ شده                               200 گرم

لپه  خیس کرده                                  50  "

هویج                                               1 عدد

سیب عباسی                                    3 عدد

رب آلوچه                                          2 قاشق 

پیاز رنده شده                                    2 عدد متوسط 

فلفل سیاه ،زر چوبه، نمک                      کمی 

روغن زیتون                                        5 قاشق

روش پخت :

_ لپه خیس خورده رو بذارین با 1 پیمانه آب توظرف لعابی با حرارت ملایم بپزه

_ نیمی از پیاز رو با گوشت و نمک و زرچوبه و فلفل سیاه مخلوط کرده خوب ورز بدین و داخل ظرف در بسته بذارین تو یخچال .

_ زردك رو شسته بابرس تمیز کنین وآب بکشین لازم نیست پوست بگیرین حالا اونو خلال کنین با پیاز و  1 قاشق روغن بقیه ادویه  و 1/4 پیمانه آب تو ظرف لعابی باحرارت ملایم بپزه تا کمی نرم بشه   دقت کنین وقتی کمی نرم شد لپه پخته شده رو اضافه کنین یکی دو جوش که با هم خورد

_  سیب درختی رو پوست بگیرین و هر دونه رو به 6 قطعه هلالی برش بدین و به غذا اضافه کنین مراقب باشین سیب خیلی خوش پزه بنابر این زود هم از شکل میفته

_ در این مرحله غذا باید 2/3 پیمانه آب داشته باشه

_ وقتی سیب نیم پز شد نمک و گوشت رو کوفته قلقلی ( از فندق بزرگتر و از گردو کوچکتر ) میکنین و به غذا اضافه میکنین

رب آلو  و 4 قاشق روغن زیتون رو هم به غذا اضافه کرده   آرام هم میزنیم چند دقیقه بعد در ظرف دلخواهمان میکشیم 

دارچین رو هم رو ظرف خورش میپاشیم

رب آلو 2 نوعه : 1.ترش  2. ترش و شیرین و من از ترش وشیرین استفاده کردم هویج وسیب هم شیرینی ملایمی به این غذا میده


نوش جون

مزاج غذا : 

گوشت گوسفندي :گرم و تر    لپه : گرم و خشك      هویج  زردك :گرم وتر

سیب عباسی :گرم و تر         رب آلوچه :سرد و تر 

مجموعا اين غذا گرم و تر ( سديم بالايي داره) .



:: موضوعات مرتبط: آشپزي ابتكاري 1

نوشته شده توسط عسل در سه شنبه بیستم اسفند 1387 و ساعت 18:25

 


شام خوش مزه بپزین :


یه شام ساده و اشتها آور

مواد لازم

 کدو متوسط                                      700 گرم   

پیاز  "                                               1 عدد

رب نارنج و شیره انگور                            هرکدام 1 قاشق (يا2 قاشق رب انار(

زرچوبه نمک فلفل سیاه  دارچین                کمی

شوید خشک                                       1 قاشق غذاخوری

مرزه خشك                                         1/2   "    "

روغن زیتون                                         3 قاشق

سیر رنده شده                                    1 حبه

كره گوسفندي محلي يا روغن گوسفندي      1 ق مربا خوري

روش پخت :

کدوی شسته شده رو منظم حلقه کنین .  پیازو سیر  رو ریز خرد کنین  در ظرف لعابی با 1/3 لیوان آب و 1 قاشق از روغن همراه  شوید و مرزه روی حرارت خیلی ملایم گذاشته   بعد از نیم ساعت ادویه،رب نارنج ،  وشیره انگور و نمک رو اضافه کنین . 1ربع بپزد .حالا 2 قاشق روغن زیتون و روغن محلي يا كره رو اضافه کنین  و شعله رو خاموش کنین .

این غذا رو میتونین با نون تازه سنگک که ظاهرا" از همه نون های موجود سالمتره  يا كته میل کنین .

نوش جون

مزاج غذا :    

 کدو سبز : سرد و تر       پیاز و سير : گرم و خشك      رب نارنج : سرد و خشك  

 شیره انگور: گرم و تر    رب انار :سرد     زرچوبه فلفل-دارچین- شوید : گرم و خشک    

مجموعا اين غذا سرد و با ادويه گرمتر مي شه




:: موضوعات مرتبط: آشپزي ابتكاري 1

نوشته شده توسط عسل در سه شنبه بیست و نهم بهمن 1387 و ساعت 17:27

 


خورش پاییزی و زمستونی

خورش به(خوشمزه بدون سرخ کردن)

مواد لازم:

- گوشت خورشي            350   گرم
- به                             2 عدد متوسط
- آلو بخارا                      100  گرم
- پياز خلال ریز شده         يك عدد متوسط
- عسل                        يك قاشق سوپ‌خوري
- زعفران ساييده شده      يك قاشق چاي‌خوري
- زردچوبه                      يك قاشق چاي‌خوري

- نمک                          1/3 قاشق چایخوری

 -روغن کنجد                   1/3پیمانه


طرز تهيه:

1 – گوشت شسته و آماده رو به اندازه مناسبی خرد کرده با پیاز و کمی زعفرون مخلوط کرده در ظر ف رو بسته تو یخچال حدود 1 ساعت میذاریم  

گوشت رو توی  ظرف لعابی ریخته با مقداری آب  3 پیمانه  بار میزاریم وقتی جوش اومد کف گوشت رو دور میریزیم در ظرف رو میذاریم ووبا حرارت خیلی ملایم منتظر میشیم گوشت بپزه 

 2 – آلو بخاراها را بشورین و تو یه كاسه كوچك با آب، حدود 2 ساعت خيس كنين.

3 _ به‌ ها رو شسته  هلالي برش می زنيم. توی تابه‌ مقداري روغن ریخته با 2 قاشق آب  و به‌ها را داخل آن ریخته ظرف رو روی شعله پخش کن می ذاریم و مراقبیم تا با حرارت ملایم به ها ,نرم بشه و به روغن بیفته ولی سرخ نشه

پس از اينكه برش‌هاي به، تغيير رنگ پيدا كرد و نرم شدن، ‌گاز رو خاموش كنين و تابه را كنار بگذارين.

4_ در 45 دقیقه پایانی پخت گوشت آلو و زرچوبه رو به خورش اضافه میکنیم 

5_ نیم ساعت بعد کمی نمک و به های آماده رو به غذا اضافه کرده 1 ربع صبر میکنیم خورش جا بیفته 

6_ آلو مزه ترش وشیرین ملایمی به غذامون میده پس به دلخواه مقدار آلو رو کم و زیاد کنین

7_ اگه مزه شیرین دوست دارین حتما" سر سفره بقدر دلخواه عسل رو روی خورش بریزین (1-5 قاشق )

توجه : چند قطره لیمو ترش تازه روی ظرف خورش خوری طعم فوق العاده ای ایجاد میکنه

نوش جونتون

مزاج غذا :

 گوشت گوسفند :گرم و تر     به  : گرم و خشك     آلو بخارا : سرد و تر

 پياز - عسل- زعفران - زردچوبه - روغن کنجد :  گرم و خشك

مجموعا معتدل





:: موضوعات مرتبط: آشپزي ابتكاري 1

نوشته شده توسط عسل در پنجشنبه سوم بهمن 1387 و ساعت 20:51

 


خورش کدو ـ نارنج
یه خورش خوشمزه بدون سرخ کردن :

     خورش کدو ـ نارنج
 
مواد لازم :
 
کدو خورشتی متوسط                            ۲ عدد
گوشت چرخ شده (گوسفند یا شتر)        ۲۰۰   گرم
پیاز متوسط                                            ۱ عدد
پیاز خرد شده کوچک                               ۱عدد           
سیر خام خرد شده                                 ۳ حبه
روغن کنجد                                             ۴/۱ پیمانه
فلفل دلمه متوسط                                 ۱  عدد
گردو خرد شده                                       ۴عدد
آب                                                          ۵/۰ پیمانه
چاشنی رب نارنج                                    ۱ قاشق غذا خوری
 
ادویه :
 
فلفل سیاه ساییده                                   دلخواه
فلفل قرمز ساییده                                   دلخواه
زرچوبه                                                     کمی
زعفران                                                    کمی
نمک                                                        کمی
 
گوشت را با پیاز خورد شده و کمی نمک ورز داده میگذاریم ۱ ساعت در یخچال بماند .
 پیاز را حلقه حلقه بریده کف ظرف پیرکس میچینیم . کدو را تمیز شسته با پوست حلقه میکنیم روی پیاز میچینیم . سیررا روی کدو میریزیم گردو را اضافه کرده آ ب را از کنار ظرف به غذا اضاقه می کنیم  روی آن روغن داده ودر ظرف را گذاشته  همینکه مقداری بخار کرد زرچوبه را اضافه میکنیم میگذاریم با حرارت بسیار ملایم بپزد . گوشتها را قلقلی کرده روی غذا میگذاریم نمک وادویه را اضافه میکنیم چاشنی غذا را هم در این مرحله اضافه می کنیم
چاشنی رب نارنج بسیار خوشمزه است .فلفل دلمه را به صورت خلال باریک وبلند بریده و بعد از ۱۰ دقیقه روی غذا میریزیم .
رب نارنج رنگ این غذا رو تیره میکنه که خودش متفاوته. واسه رنگارنگ شدن غذا میتونین از فلفل رنگی سبز -قرمز وزرد  استفاده کنین .
 
  دقت کردین که  :
این غذا با سبزیجات سالم -روغن سالم -بدون سرخ کردن -با حرارت ملایم ودر ظرف کم ضرر پخت شده
     کدو واسه دیابتی ها خوبه
     روغن کنجد واسه چربی خون دارا
     مزاج کدو سرده اگه خیلی طبعتون سرده بعد این غذا ۳- ۵ خرما بخورین  یا از گوشت شتر که گرمه استفاده کنین.
 
                                                           نوش جون بپزین ونظر بدین
مزاج غذا :
کدو :سرد و تر      گوشت شتر-سیر-پياز-گردو- فلفل دلمه :گرم و خشك
روغن کنجد :گرم و تر               رب نارنج:سرد و خشك
                                 


:: موضوعات مرتبط: آشپزي ابتكاري 1

نوشته شده توسط عسل در یکشنبه بیست و نهم دی 1387 و ساعت 11:26

 


مطالب پیشین

حلوای عسل
کی انبه دوست داره؟
خورش هویج
کلوچه سنتی بپزین

رشته پلو با برنج قهوه ای کاملا گیاهی
خواص الو بخارا
تاس کباب گیاهی
معجون 4 مغز فوق خوشمزه...
خوراک بادمجان
سوپ بلغور شیر با آلو
نکته طلایی برای پخت برنج قهوه ای:
روش پخت برنج قهوه‌ای
نخود پلو
ماهی شیــــر با سس مخصوص
آش ماست
تاس کباب گیاهی
کوفته تبریزی
آش کما (کمای)
خورش کنگر کاملا گیاهی



درباره


محصولات


لوگوی ما



جستجو

     

صفحه اصلي |  پست الکترونيک |  اضافه به علاقه مندي ها |  ذخيره صفحه |  لينك آر اس اس  |  طراح قالب

 

Powered By blogfa.com Copyright © 2009 by asalin
Design By : wWw.Theme-Designer.Com